Det är så underbart att man kan göra glutenfria kroppkakor då det är bland det bästa jag vet, här serverat med vit sås och picklade lingon.
Kroppkakor
700g potatis
1½dl potatismjöl
3st äggulor
50g brynt smör
1tsk salt
Skala och koka potatisen. Pressa potatisen med en potatispress i en bunke och låt svalna lite. Blanda ner potatismjöl, ägg, smör och salt. Knåda tills du får en smidig deg, dela degen i 10st lika stora bitar, tryck ner en liten grop och lägg i fyllningen vik ihop och rulla till snygga bollar. Koka upp vatten och lägg ner bollarna, när det flytit upp till ytan så låt koka i 5 minuter.
Fyllningen
140g bacon
260g rimmat sidfläsk
1st stor gul lök
3msk nymortlad kryddpeppar
1tsk svartpeppar
3msk smör
Fintärna lök, bacon och sidfläsk, massera in pepparn ordentligt. Smält smöret i en stekpanna och stek blandningen tills lätt knaprigt.
Vit sås
4dl grädde
50g smör
Lägg i en tjockbottnad gryta och reducera ner till hälften på medelvärme, rör om då och då.
Smaka av med salt, vitpeppar och nyriven muskotnöt.