'
Rabarbersylt
1 stor rabarberstjälk
1 dl vatten
0,5 dl syltsocker
1 stor rabarberstjälk
1 dl vatten
0,5 dl syltsocker
0,5dl socker
½ vaniljstång
Skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull med vaniljen, tillsätt vatten och koka upp på medelvärme, låt rabarbern småputtra i ca 10 minuter.
Tillsätt syltsocker och socker.
Koka ytterligare 5 minuter. Häll upp i kokt (koka burken i vatten) glasburk och låt svalna innan du lägger in den i kylskåpet.
LCHF Våfflor från 56 kilo.
6–7 stycken
2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
Mixa allt med stavmixer och grädda i smör i våfffeljärn.