Chinese Mongolian beef

 
Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga. Servera med osaltat Basmatiris så smakar det precis som om man är på en Kinakrog.
 
2 port.
300g biffkött
5st vårlökar skurna i 3cm bitar
2st torkade hela chilis
3cm färsk ingefära strimlad
1st äggvita
 
Marinad
½tsk salt
1tsk soya
½tsk ostronsås
1msk kinesiskt risvin
1tsk svartpeppar
1tsk maizena
1tsk sesamolja
 
Stir fry sås
2msk kinesiskt risvin
1tsk soya
½tsk socker
1msk vatten
1tsk sesamolja
 
Skiva köttet tunt. Blanda marinaden och lägg i köttet och låt marinera 30 minuter. Lägg i äggvitan och blanda väl, stek hastigt i olja ca:1min. Lyft bort köttet och låt oljan vara kvar, fräs vårlökar, chili och ingefäran i 30 sekunder, tillsätt mer olja om det behövs. Lägg i köttet igen och slå på såsen, låt få ett uppkok.

Kommentera inlägget här :