Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga. Servera med osaltat Basmatiris så smakar det precis som om man är på en Kinakrog.
2 port.
300g biffkött
5st vårlökar skurna i 3cm bitar
2st torkade hela chilis
3cm färsk ingefära strimlad
1st äggvita
Marinad
½tsk salt
1tsk soya
½tsk ostronsås
1msk kinesiskt risvin
1tsk svartpeppar
1tsk maizena
1tsk sesamolja
Stir fry sås
2msk kinesiskt risvin
1tsk soya
½tsk socker
1msk vatten
1tsk sesamolja
Skiva köttet tunt. Blanda marinaden och lägg i köttet och låt marinera 30 minuter. Lägg i äggvitan och blanda väl, stek hastigt i olja ca:1min. Lyft bort köttet och låt oljan vara kvar, fräs vårlökar, chili och ingefäran i 30 sekunder, tillsätt mer olja om det behövs. Lägg i köttet igen och slå på såsen, låt få ett uppkok.