En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset.
Musslor i öl
½dl smör
1st hackad gul lök
2st stjälkar av stjälkselleri tärnad
3st hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2tsk färsk timjan
1 lagerblad
50cl ljus öl
500g musslor
½ tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
Smält smöret i en större gryta och fräs alla ingredienser utom ölen, fräs 4 minuter. Häll på ölen och låt koka upp. Lägg i musslorna och koka 4-6 minuter.
Ta bort från värmen och plocka upp musslorna.
Blanda 3msk grädde med 1msk dijonsenap och blanda ner i buljongen, hacka ½dl färsk persilja och blanda ner, låt koka upp. Ta bort från värmen och lägg i musslorna.
Servera med stekrostat bröd.