Musslor kokta i tomater och öl

 
En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset.
 
Musslor i öl
½dl smör
1st hackad gul lök
2st stjälkar av stjälkselleri tärnad
3st hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2tsk färsk timjan
1 lagerblad
50cl ljus öl
500g musslor
½ tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
 
Smält smöret i en större gryta och fräs alla ingredienser utom ölen, fräs 4 minuter. Häll på ölen och låt koka upp. Lägg i musslorna och koka 4-6 minuter.
Ta bort från värmen och plocka upp musslorna.
Blanda 3msk grädde med 1msk dijonsenap och blanda ner i buljongen, hacka ½dl färsk persilja och blanda ner, låt koka upp. Ta bort från värmen och lägg i musslorna.
Servera med stekrostat bröd.
 

Kommentera inlägget här :