Nudelsoppa med Asiatiska Frikadeller

 
Jag hittade billig fläskytter som jag malde ner och gjorde asiatiska frikadeller av. Det här är bland det godare asiatiska nudelsoppor man kan göra och det bästa av allt är att det är bara att använda det man egentligen tycker själv är gott och samtidigt göra en kylskåpsrensning, nedan ett exempel på vad man kan ha i men våra nudelsoppor ser aldrig likadana ut, vi lägger i det vi har hemma. 
Skålen Hedda på bilden kommer ifrån Levinn Home här i Nordmaling och finns att köpa på Levinn Homes hemsida http://levinnhome.se/
Ha en mysig helg !
 
Frikadeller
500g fläskfärs
1 ägg
1msk maizena
1msk riven ingefära
1st mosad vitlöksklyfta
5msk hackad salladslök
1msk ljus soya
 
Blanda ihop allt i en bunke, forma till små bullar med blöta händer. Stek i olja på medelhög värme tills dom blir genomstekta.
 
Buljong
1,5L vatten
3msk koncentrerad kycklingfond
1tsk sesamolja
2msk riven ingefära
2st finhackade vitlöksklyftor
2msk ljus soya
1msk fisksås
½tsk chiliflakes
1st grovt skivad stjälk citrongräs
1msk limesaft
En liten remsa noriblad ca:5cm
 
Stek vitlöken och ingefäran i sesamoljan lite snabbt, tillsätt resten och låt sjuda i 10minuter, sila buljongen i en finmaskig sil. Slå tillbaka i grytan, vispa upp en äggvita till hårt skum, låt buljongen koka upp och lägg i äggviteskummet för att klara buljongen, rör runt och låta koka 1min. Sila igen, nu har du en fin och klar buljong.
 
Till soppan
1pkt nudlar. Ris, glas eller äggnudlar. Tillaga enl. förpackningen.
5dl finstrimlad spetskål
1dl finstrimlade rädisor
1dl finstrimlad morot
½dl strimlad salladslök
Färsk koriander för garnering
2st limeklyftor till varje tallrik
 
Lägg grönsaker och nudlar i små högar på varje tallrik och så många färsbullar man vill, slå över den kokheta buljongen och garnera med salladslök, koriander och lime.

Kommentera inlägget här :