Sichuan boiled pork-Shui zhu pork

 
När man gör RIKTIG kinamat så smakar det inte som den vi kan köpa på kinakrogarna här i Sverige och vi har nu lyckats få tag i dom riktiga kryddorna och smaksättningar för att kunna göra maten som den smakar i Kina. Den här maträtten kommer från provinsen Sichuan i Kina där maten är känd för sin hetta och smakrikhet. Kolla in receptet, vi älskade smaken på den här maten.
 
Sichuan boiled pork
150g tunnskivat kött (fläskkött, biff el. kyckling)
en nypa salt
1msk risvin
 
Blanda allt ordentligt i en skål och låt stå 10 minuter. 
Blanda ihop 2msk maizena med 1msk vatten och blanda ner i köttet. Ställ åt sidan.
 
1msk olja
8st torkade chilis (delat)
1tsk sichuanpeppar (delat)
2st stjärnanis
 
Använd en wok eller ett stekjärn, häll i oljan och hälften av chilisarna, hälften av sichuan och båda stjärnanis, fräs på låg värme tills kryddorna avsätter smak, ca:3min.
 
4cm färsk skivad ingefära
3st skivade vitlöksklyftor
2st vårlök använd den vita delen och skär i 2cm bitar. Det gröna till garnering.
 
Lägg i pannan och fräs ytterligare 30sek.
 
Lägg i:
1msk doubanjiang (kinesisk chilibönpasta) och fräs tills allt är blandat väl.
 
Häll i 1L vatten och koka i 20 minuter under lock.
 
Sila buljongen och släng fräset.
 
Öka värmen och lägg köttet i buljongen, när det har börjat koka så låt koka i 30 sekunder (kyckling 1½ min)
Lyft upp köttet från buljongen och lägg på tallrikar (eller serveringsskål) hacka resten av chilisarna och och lägg i buljongen, samma med resten av sichuanpepparn.
Ös buljong över köttet på tallrikarna/skålen, strö över skuren färsk koriander och den strimlade gröna delen av vårlöken.
 
Servera med basmatiris eller nudlar.
 

Kommentera inlägget här :