Schnitzel med aromsmör och stekt potatis

 
Schnitzel är bland det godaste jag vet och så otroligt enkelt. Kan göras lite lyxigare med kalvinnanlår eller lite billigare med fläskotlett men båda blir otroligt goda.
 
Schnitzel
4 X 120g  Benfrikotlett eller kalvinnanlår
2st ägg
1msk vatten
2tsk salt 1tsk svartpeppar
1dl Vetemjöl eller glutenfritt mjölmix
2½dl ströbröd, finns glutenfri
3msk smör
1msk matolja
 
Banka ut köttet tunt. Vispa upp ägg med vattnet, salt och peppar, Vänd först i mjölet, doppa i ägget och vänd till sist i ströbrödet. Smält smöret, häll i oljan, stek Schnitzeln på båda sidorna tills den får en fin färg.
 
Persiljesmör
200g normalsaltat smör
1dl finhackad persilja
Saften från en ½ citron
s/p
 
Blanda allt i en bunke och smaka av med salt och peppar.
 
Servera med stekt potatis och någon kokt grönsak.
 
 
 

Kommentera inlägget här :