
1 kg högrev 2 cm stora tärningar
150 g bacon
20st fina smålökar
200 g champinjoner i stora tärningar
150g skivade morötter
3 vitlöksklyftor
1 flaska rödvin helst Bourgogne
1l oxfond
50g smör
2msk olja
salt och nymalen peppar
2msk tomatpuré
1 kryddbukett bestående av persiljestjälkar, 3 lagerblad och 1 kvist timjan
Smält smöret med oljan i en stekpanna, stek köttet i omgångar så det blir ordentligt brynt. Lyft över det stekta köttet i en gryta slå på fonden och låt koka upp. Skumma av och tillsätt vinet, tomatpurén, vitlöken och kryddorna. Låt små koka i 1timme, lägg i morötterna. Stek först baconet i en panna och lägg i grytan, lägg i en klick smör i stekpannan och bryn lökarna runt om och häll över dem i grytan. Och till sist lägger du i en klick smör i stekpanna och steker champinjonerna tills allt smör stekts in och häll i pannan.
Låt allt småkoka tills köttet nästan faller isär. Smaka av med salt och svartpeppar.