Svampfylld Vegetarisk Ravioli

 
Egengjord pasta är så otroligt mycket godaren än köpes och det är väl värt att investera i en pastamaskin för att underlätta arbetet. Vi gjorde vegetariska raviolis som fylldes med svamp-och ostblandning, hur gott som helst!
 
Pastadegen
150g durumvete
150g vetemjöl
3st ägg
1msk olivolja
 
Lägg en hög av mjölet och gör en grop i mitten, knäck äggen där i och häll på oljan. vispa äggget och oljan med en gaffel och sedan tar du med lite av mjölet efter hand. När du arbetat in mjölet helt så knåda degen för hand ca 5 minuter. Täck degen med folie och låt vila ca 1 timme i kylen. Gör en rulle av degen och skär 1cm tjocka skivor. Ta en skiva och se till att alltid resten är täckt så det inte torkar. Kör den genom pastamaskinen på största öppningen och vik den seda och kör igen med öppningen uppåt så den inte blir luft mellan. Mjöla lite på båda sidorna så håller den bättre isär sedan. Minska sedan till nästa steg och kör igenom den en gång, och upprepa det tills du får den tjocklek du vill ha på pastan. Vi valde storlek 6 till tortellini.
 
Fyllning till Raviolin
3dl blandad blandsvamp finfinhackat (ex.karl-johan trattkantareller champinjoner)
1 bananschalottenlök finhackad
1 vitlöksklyfta mosad
10 basilikablad färska finhackat
2msk hackad färsk persilja
1dl strimlad spenat
25 g riven parmesan 
170 g ricotta
Salt
nymalen svartpeppar
 
Lägg en klick smör i pannan och fräs svampen tills genomstekt, ta upp och lägg åt sidan.
Fräs löken mjuk och glansig på medelhög värme i en klick smör och när löken blivit genomskinlig så lägg tillbaka svampen och vitlöken och fräs 2 minuter.
Lägg i basilika och timjan och smaka av med salt och peppar.
Lägg över allt i en skål och låt svalna något innan ricottan blandas i.
Blanda i ricotta och riven parmesan. Smaka av med salt & peppar.
 
Raviolin
Lägg ut den kavlade pastadegen på en mjölad bänk, mjöla lite på ovansidan och lägg på en rund skål ca 12cm eller en stansring, skär runt om, uppreppa till alla rundlarna är skurna, förvara under en kökshandduk så de inte torkar. Lägg en klick av fyllningen på mitten, pensla med uppvispat ägg på kanterna och lägg en degrundel rakt på, pressa ut luft med sidan av handen från fyllningen ut till kanten, tryck ihop kanten lägg på mjölat bakplåtspapper.
 
Koka i vatten med salt och olivolja i 3 minuter.
 
Salviasmör
100g smör
10 blad färsk salvia stimlad
 
Bryn smöret tills det får en lätt brynt karaktär, lägg i salvian och blanda runt, häll över raviolin.
 
Till servering kan man koka lite gröna ärtor och garnera med babyspenat. 
 

Kommentera inlägget här :