En klar favorit från det Thailändska köket med smaker av lime, currypasta och kokosmjölk, en genialisk smakkombination, så otroligt gott och fräscht.
Tom kha gai
8dl kycklingbuljong
4st schalottenlökar skivade
4st chilis skivade
1 tumme färsk skivad galangalrot
2st citrongräs
300 gram kycklingfilé i kuber
1 burk kokosmjölk
4st schalottenlökar skivade
4st chilis skivade
1 tumme färsk skivad galangalrot
2st citrongräs
300 gram kycklingfilé i kuber
1 burk kokosmjölk
1msk röd currypasta
250 gram skogschampinjoner el. portabello i skivor
6st tärnade körsbärstomater
8st kaffir limeblad
4tsk fisksås
2msk limejuice
3tsk socker
2st vårlök till garnering skivade
1dl grovt hackad färsk koriander till garnering
250 gram skogschampinjoner el. portabello i skivor
6st tärnade körsbärstomater
8st kaffir limeblad
4tsk fisksås
2msk limejuice
3tsk socker
2st vårlök till garnering skivade
1dl grovt hackad färsk koriander till garnering
Koka upp hälften av kokosmjölken med currypastan tills det spricker, tillsätt resten av kokosmjölken i buljongen och låt koka upp. Lägg i allt utom tomat, vårlök, koriander och låt sjuda 30 minuter.
Efter 30 min.lägg i tomaterna och servera i soppskålar.
Garnera med vårlök och koriander.