Husmanskost med Dillkött & kokt potatis

 
Världens godaste Husmansrätt, den behöver väl ingen större presentation då det är en av våra kändaste och mest älskade maträtter. 
 
Receptet är för 4 personer
 
Dillkött
600g tärnad kalv eller nöthögrev 2X2cm
3st skalade morötter skurna i 2cm tjocka skivor
1st skivad gul lök
2st färska eller torkade lagerblad
50g skuren dill
3dl vispgrädde
½dl ättika
½dl socker
6st vitpepparkorn
5st kryddpepparkorn
½dl kalvfond
1l vatten
3msk maizena utrört med 3msk vatten
Salt
 
Lägg köttet i en kastrull, häll på vatten så det täcker, låt koka upp, häll bort vattnet och skölj köttet med kallt vatten. Lägg tillbaka köttet i kastrullen, slå på vattnet, löken, lagerbladet, vitpepparkorn, kryddpepparkorn och fonden. Låt småkoka tills köttet blir mört ca 1- 1 1/2 timme när det återstår ca 30 minuter tillsätt morötterna. Lyft upp köttet och morötterna med en håslev och sätt åt sidan, tillsätt socker, ättika och dill, låt koka upp. Red med maizenaredningen och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
 

Kommentera inlägget här :