Kycklingvårrullar med Sweet chili-& Granatäppeldipp

 
Igår så gjorde vi dessa supergoda vårrullar med kyckling och brysselkål, vanligtvis gör vi uteslutande på fläskfärs men de här blev verkligen supergott.
Dippade gjorde vi i en lite annorlunda dipsås gjord på granatäppeljuice och sweet chilisås, även den supergod. 
Börja med att göra såsen så den hinner stå och dra under tiden vårrullarna tillverkas.
Jo och förresten! 
God Jul! 
 
Sweet chili-& granatäppelsås
1,2dl sweet chilisås
1,2dl ljus soya
1,2dl granatäppeljuice
0,6dl råsocker
0,6dl risvinäger
1msk riven ingefära
granatäppelkärnor från en halv frukt
 
Blanda allt i en skål och ställ åt sidan tills sockret har smält.
 
Fyllning 
6msk sesamolja delat 1+2+3
500g kycklingbröst i små tärningar
4msk ljus soya delat 3+1
1msk fisksås
2tsk hoisinsås delat 1+1
1/4tsk five spice
2st vitlöksklyftor delat 1+1
1msk riven ingefära
4st vårlök hackade
450g brysselkål strimlat
2st normalstora morötter finstrimlade
450g champinjoner strimlade
24-30 vårrulleblad
1st uppvispat ägg för limning av vårrullarna
 
Blanda i en skål 3msk soyasås, 1/2msk fisksås, 1tsk hoisinsås, fives pices, 1st klyfta riven vitlök, ingefäran, 2st strimlad vårlök, 1msk sesamolja och blanda väl. Lägg i kycklingbitarna och blanda runt tills alla bitar täcks av marinaden, plasta och låt vila i kylen 30 minuter.

Hetta upp en wok på hög värme och tillsätt 2msk sesamolja, tillsätt kycklingen och marinaden, stek tills kycklingen är färdig ca 5 minuter. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.  
Tillsätt resten av sesamoljan i pannan, lägg i den strimlade brysselkålen, morot och champinjoner, resten av soyasåsen, fisksås och hoisinsåsen, rör runt så det blandas väl och stek i 8 minuter, tillsätt resten av vitlöken, vårlök och fräs ytterligare 1 minut. Blanda ner kycklingen och låt svalna. 
 
Fyll vårrullarna och fritera i olja på 180° 
 

Kommentera inlägget här :