Piccata milanese med Vermicelli-Bulgur och tomatsås

 
Italien möter Mellanöstern i form av Piccata och Bulgur, god och ganska snabb mat och Piccata kan man göra både från kyckling, fläsk eller kött.
 
Panering
1dl riven Parmigiano Reggiano eller Grana Padano
2st ägg
2krm salt
1krm vitpeppar
4msk mjöl
4msk olivolja till stekning
130-150g kött per/pers.
 
Piccatan
Riv osten och lägg i en skål.
Tillsätt ägg, salt och vitpeppar och blanda ut med osten till en ost- och äggsmet.
Banka ut köttet till schnitzlar. Lägg mjölet på en tallrik och salta och peppar lite. Blanda.
Värm en stekpanna eller två.
Vänd schnitzlarna i mjölet och doppa sedan i ost- och äggsmeten. Stek  i lite olivolja på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Inte för varmt då bränns osten.
 
Tomatsås
1st gul lök hackad
1st klyfta vitlök hackad
3msk olivolja extra virgin
1burk hela tomater Mutti
1krm rosmarin
1msk torkad oregano
1tsk paprikapulver
salt & svartpeppar

Stek lök och vitlök i oljan tills genomskinlig, lägg i kryddorna och fräs 30sek. I med tomaterna och mosa med en gaffel eller träslev. Låt koka på medelvärme tills det mesta av vätskan försvunnit, smaka av med salt & grovmalen svartpeppar.
 
Servera med Vermicelli-Bulgur
 
2 dl bulgur som är blandad med rostad vermicelli 
4 dl vatten
50 g smör
1msk grönsaksfond
 
Lägg bulgurn i en kastrull, klicka över smöret och häll över hett vatten, rör in fonden, lägg ett lock på grytan och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda på låg värme tills allt vatten har kokats bort, det tar ca 15 min. Fluffa till bulgurn med en gaffel och servera.
 
 

Kommentera inlägget här :