Indisk mat är väldigt gott och fast det ser ut som om det är mycket ingredienser så är det enkel mat att laga och som går relativt snabbt att slänga ihop, det enda man måste tänka på är den långa marineringstiden men när man väl börjar att tillaga maten går det snabbt. När det kommer till chilifrukten så undvik att köpa den på vanliga mataffärer för i dom finns ingen styrka alls, vänd er till orientaliska butiker och köp the real deal.
Servera med Basmatiris och Naanbröd.
Bombay Kyckling
ca 700 g kycklingfilé
2 tsk garam masala (gärna egengjord)
2 tsk paprikapulver
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl yoghurt+1 dl yoghurt
3 vitlöksklyftor hackade
3 cm färsk ingefära hackad
2 gula lökar skivade
1 liten röd chilifrukt skivad
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
4 tomater tärnade
2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
2 msk maizena
1/2 dl grovt hackad koriander
2 tsk garam masala (gärna egengjord)
2 tsk paprikapulver
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl yoghurt+1 dl yoghurt
3 vitlöksklyftor hackade
3 cm färsk ingefära hackad
2 gula lökar skivade
1 liten röd chilifrukt skivad
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
4 tomater tärnade
2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
2 msk maizena
1/2 dl grovt hackad koriander
Skär kycklingen i ca 3 cm stora tärningar. Rör ner garam masala, paprikapulver, senapsfrön, svartpeppar, gurkmeja och spiskummin i 3dl yoghurt
Lägg i kycklingbitarna och låt marinera i en bunke eller plastpåse i minst 8 timmar i kylskåp.
Ta upp kycklingbitarna och skrapa bort marineringen. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skala och skiva den gula löken. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten.
Stek kycklingen i olivolja tills den får färg utan att bli bränd, 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, chili och tomatpuré. Låt fräsa i ytterligare ca 2 minuter.
Tärna tomaterna grovt och lägg i tillsammans med salt och socker. Fräs någon minut.
Häll i kycklingbuljong och kokosmjölk. Låt sjuda 5 minuter.Tempa kycklingbitarna och se till att dom har uppnått en temperatur på 72 grader. Rör ut maizena i lite vatten och red av, låt puttra 3 minuter.
Vänd mot slutet ner 1dl yoghurt och koriander.
Servera med Basmatiris och Naanbröd.