Smarrig svensk husmanskost i lite lyxigare format. Grund/originalreceptet innehåller kalvfärs och bräss men den går även att göra på fisk, fågel eller nötfärs.
Färsbiffarna
600 g kalvfärs finmald
3 skivor ljust bröd
3 st äggulor
2 dl vispgrädde ovispad
1 krm epiche riche (recept nedan)
smör att steka i
3 skivor ljust bröd
3 st äggulor
2 dl vispgrädde ovispad
1 krm epiche riche (recept nedan)
smör att steka i
Kör brödskivorna i matberedaren.
Blanda färs, äggulor, brödsmulor och kryddor i en skål. Rör ner grädden och rör till en lös smet.
Blöt händerna ofta mellan att du formar biffarna. Forma fyra biffar av smeten, stek i en panna på medelvärme i smör tills de är gyllenbruna. Kör klart i ugnen på ca 150°C tills de uppnår minst 58°C i innertemperatur.
Blanda färs, äggulor, brödsmulor och kryddor i en skål. Rör ner grädden och rör till en lös smet.
Blöt händerna ofta mellan att du formar biffarna. Forma fyra biffar av smeten, stek i en panna på medelvärme i smör tills de är gyllenbruna. Kör klart i ugnen på ca 150°C tills de uppnår minst 58°C i innertemperatur.
Servera med pressad potatis skirat smör, rårörda lingon och gröna ärtor.
Epice Riche (Tore Wretmans kryddblandning)
Kryddpeppar, mald: 1 krm
Nejlikor, malda: 1 krm
Muskotnöt, mald: 1 krm
Vitpeppar, mald: 2 krm
Kryddpeppar, mald: 1 krm
Nejlikor, malda: 1 krm
Muskotnöt, mald: 1 krm
Vitpeppar, mald: 2 krm
Blanda och lägg i burk, förvaras torrt.