En enkel och snabb kycklingsallad med i princip de grönsaker som finns hemma kylen, vi passade på att rensa sånt som det fanns lite kvar av i varje påse. Med andra ord så är det inte så noga vilka grönsaker du använder, smakerna finns i kycklingen och vinegretten.
Kniven som vi skär grönsakerna med kommer ifrån Birkaknivars Classic series, en klar favorit i vårat kök, gå in på Birkaknivars hemsida och kolla in alla snygga kökstillbehör som finns där. Om du hittar någon snygg kniv som du vill ha så använd rabattkoden kök25 så får du 25% rabatt på hela deras knivsortiment.
Kokad kyckling
2st kycklingbröst
vatten så det täcker kycklingen
1st lagerblad
2 bitar/skivor färsk ingefära
1st vårlök i bitar
2tsk salt
1msk soya
1tsk sichuanpeppar
1msk shaoxing wine
Lägg allt i en gryta och koka tills kycklingen når en innertemp på 72 grader.
Ta upp kycklingen och lägg att svalna, skär i skivor till salladen.
Vinegrette
1msk soya
½tsk mortlad sichuanpeppar
2tsk sesamolja
1msk risvinäger
1msk olivolja
2tsk sesamolja
1msk risvinäger
1msk olivolja
1msk vatten
1msk socker/honung (el.efter smak)
1msk socker/honung (el.efter smak)
1msk limesaft färskpressad
Vispa ihop och låt stå 10 minuter innan servering.
Blanda ihop din sallad och lägg på några blad färsk koriander.