2 stycken goda och enkla Kinarätter, den första utan styrka och den andra medelstark, jättegoda båda två!
Biff med Broccoli
150g skivat innanlår
1st utskuren bukett broccoli (blanchera i 30 sekunder och kyl ner)
Marinad
½tsk salt
1msk ostronsås
1msk soya
1/4 tsk svartpeppar
1/4tsk socker
½msk kinsesiskt risvin
1tsk sesamolja
2msk vatten
3tsk maizena
Blanda vatten, maizena, häll i en skål och tillsätt resterande ingredienser och låt köttet marinera i 15 minuter.
Stir fry
1msk jordnötsolja
2st hackade vitlöksklyftor
2msk sha cha sås
Stekt köttet snabbt i olja, lyft ur och ställ åt sidan. Stek broccolin i stir frysåsen, lägg i köttet och blanda.
Biff med apelsin
350g innanlår
2msk matolja
Zesten av en halv ekologisk apelsin
3-4st färska chilis finhackade
3st mosade vitlöksklyftor
2tsk mosad ingefära
2msk matolja
Zesten av en halv ekologisk apelsin
3-4st färska chilis finhackade
3st mosade vitlöksklyftor
2tsk mosad ingefära
Marinad
2msk färskpressad apelsin
1tsk kinesiskt risvin
1tsk soya
1tsk maizena
Såsen
2msk färskpressad apelsinsaft
1tsk ljus soya
1tsk mörk soya
1tsk maizena
1/2tsk sesamolja
Lägg i köttet i en skål. Tillsätt ingredienserna till marinaden, blanda väl tills vätskan absorberats i köttet. Låt marinera i 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en wok till hög värme och tillsätt 1.5 msk olja. Bryn köttet och lägg på ett fat. Tillsätt resterande av oljan 0,5msk, lägg i apelsinzezt, chili, ingefära, vitlök och stek under omrörning i 1 minut. Lägg i köttet och tillsätt såsen, låt få ett uppkok.
Hetta upp en wok till hög värme och tillsätt 1.5 msk olja. Bryn köttet och lägg på ett fat. Tillsätt resterande av oljan 0,5msk, lägg i apelsinzezt, chili, ingefära, vitlök och stek under omrörning i 1 minut. Lägg i köttet och tillsätt såsen, låt få ett uppkok.
Servera med ett ris av god kvalité och glöm saltet!