Att koka egna glazer och BBQ-såser är både enkelt och mycket godare än köpta. Till denna glaze använde vi kryddor från Epic Spice som säljs av Birkaknivar, väldigt välbalanserade och goda, det finns ett stort urval av fina och lyxiga kryddblandningar så kika in på Birkaknivars hemsida.
Grillglaze
½dl ketchup
½dl svensk honung
½dl sriracha
½dl HP sås
½dl vatten
½dl matolja
1msk tomatpuré från Mutti
1msk socker
1msk Peruvian Jalapeño Lime seasoning från Birkaknivar
1msk Herbes de Provance från Birkaknivar
1msk vitlökspulver
1msk lökpulver
1msk torkad timjan
½tsk svartpeppar
1tsk Kosher salt från Birkaknivar
1tsk chipotle pasta från Santa Maria
2st stora el. 4st små mosade vitlöksklyftor
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp på låg värme under omrörning, puttra 1-2 minuter, ta bort från värmen och låt svalna innan den läggs på burk med tättslutande lock.
Förvara svalt.