Jättegoda mackor med kyckling som fått gotta till sig i en marinad för att sedan grillas och ätas tillsammans med en supergod majoblandning och en slaw på fänkål, allt serveras i ett Briochebröd, väldigt mättande och gott!
4 stycken sandwichar
Emulsion
1msk Dijonsenap
2tsk Worcestershire sås
2st rivna vitlöksklyftor
2msk citronjuice
2tsk malen svartpeppar
1dl olivolja
2tsk Worcestershire sås
2st rivna vitlöksklyftor
2msk citronjuice
2tsk malen svartpeppar
1dl olivolja
Vispa ihop allt utom oljan först, strila in oljan under vispning och dela sedan upp hälften i var sin liten skål.
Sås
6msk majonäs
9-10st hackade cornichorns
Kosher salt
6msk majonäs
9-10st hackade cornichorns
Kosher salt
Blanda majonäs och cornichorns i en egen skål, smaka av med salt.
Vispa ihop majonäsen med ena hälften av emulsionen.
3-4st kycklingbröst halverade (plånbokshalvering)
Lättsalta kycklingdelarna och lägg i en skål, häll i resten av den andra hälften emulsion och blanda tills alla kycklingdelar är täckta.
Låt stå i rumstemperatur 30 min.
Grilla kycklingen tills du får en innertemp på 72 grader.
Låt vila i 5 minuter.
4st brioche bullar vänds snabbt på grillen.
Fänkåls slaw
1st medelstor fänkål tunnstrimlad
2,5dl hela basilikablad
½tsk chiliflakes
1st medelstor fänkål tunnstrimlad
2,5dl hela basilikablad
½tsk chiliflakes
2tsk olivolja
2tsk citronjuice
s/p
Vispa ihop olja och citron, blanda in resten, smaka av med salt & peppar och låt stå 10 minuter.
salladsblad
tomatskivor
Fördela jämnt på fyra stycken briocher, börja med majo på bottenbrödet, sallad, tomat, kyckling och på toppen fänkåls slawn, lägg på toppbrödet och servera genast.