Den Ungerska langosen är så otroligt god och man kan variera toppingen in i det oändliga.
Vi valde gravad regnbåge, crème fraich, rödlök och citron.
En kall öl är perfekt som dryck till det här.
Langos
1 påse torrjäst
2 dl nykokt mosad potatis
1tsk salt
6 dl vetemjöl
2,5 dl fingervarmt vatten
2 msk matolja
Frityrolja (fri från palmolja)
Blanda jästen med vattnet, en matsked olja och saltet, rör en stund så jästen smälter. Mosa nykokt potatis med en matsked olja och blanda ner i bunken, tillsätt mjölet och knåda till en smidig lite lösare deg. Låt jäsa en timme i bunken.
Mjöla ett bakbord och häll degen från bunken, knåda lite försiktigt och dela degen i 9-12 bitar beroende på hur stora langos man vill ha, tryck ut till ovaler med fingertopparna och låt jäsa ytterligare 30min. under duk.
Hetta upp en gryta med frityrolja (fri från palmolja) till 180 grader, fritera langosen en och en tills de får en gyllene yta. Ha varmhållning i ugnen på 75 grader.
Servera Langosen varma och med den topping du tycker bäst om !