En riktig sommarmacka med hårdbröd från Leksands Knäckebröd, toppad med rödbetsgravad Regnbåge, färska tunnskivade nykokta rödbetor, en klick creme fraiche och till sist hackade pistagenötter och lite flingsalt.
Mumsigt gott!
Rödbetsgravad Regnbåge
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
1 kg skinn och benfri Regnbågslax
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
1 kg skinn och benfri Regnbågslax
Blanda socker, salt och citronskal i en skål.
Skala rödbetorna. Riv grovt och blanda med sockerblandningen.
Lägg laxen i en form. Gnid in sockerblandningen runt om. Lägg i kylen 1-2 dygn. Vänd laxen efter halva tiden.
Skala rödbetorna. Riv grovt och blanda med sockerblandningen.
Lägg laxen i en form. Gnid in sockerblandningen runt om. Lägg i kylen 1-2 dygn. Vänd laxen efter halva tiden.