Köttsoppa är så otroligt gott och enkelt ändå så gör man det för sällan. Här kommer mitt recept på köttsoppa. Kom ihåg att köpa svenskt kött.
Köttsoppa
600g ytterlår skurna i 2X2cm tärningar
1st liten kålrot skuren i tärningar
1st liten rotselleri skuren i tärningar
3st stora morötter skurna i 2cm tjocka slantar
1st stor gul lök grovskuren
8st potatisar
3msk ljus kalvfond
3st lagerblad
5st kryddpepparkorn
10st vitpepparkorn
Salt
Vatten
Lägg grytbitarna i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma av ordentligt. Sila bort vattnet och skölj av grytbitarna. Lägg tillbaks dem i kastrullen och slå på nytt vatten, fonden, lagerbladen, löken kryddpeppar, vitpepparkorn och låt småkoka i 45 minuter. Lägg i rotfrukterna och och låt småkoka tills köttet är mört. Smaka av med salt och eventuellt mer vitpeppar.