Hemgjord Sushi är kärlek, bara att få sitta och pyssla ihop maten blir en trevlig aktivitet i sig.
På tallriken ligger från vänster: Sashimi, Maki, Nigiri och Lax i rispapper.
Vi gjorde en supergod dipsås som passar alldeles utmärkt till sushi och rå Lax.
Soya-emulsion
150 gram smält smör
3 äggulor
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2 msk färskpressad citronsaft
2 krm socker
3 äggulor
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2 msk färskpressad citronsaft
2 krm socker
1-2msk wasabi (eller mer, efter smak)
2-4msk kikkoman (efter smak)
Sjud en stor vid panna med vatten till vattenbad.
Knäck äggen och separera äggulorna till en skål eller bunke. Spara ev. äggvitor till annat.
Vispa ihop äggulorna någon minut.
Knäck äggen och separera äggulorna till en skål eller bunke. Spara ev. äggvitor till annat.
Vispa ihop äggulorna någon minut.
Ställ skålen gärna på en blöt wettex eller trasa så står den stadigt.
Ställ bunken med äggen i det varma vattenbadet och vispa äggulorna så att de blir lite över fingervarma - runt 50 grader.
Tillsätt smält smör - först droppvis - under vispning till äggblandningen. Såsen tjocknar och smöret kan tillsättas i jämnare stråle lite i taget.
Vispa i en msk citronsaft, salt, socker och peppar. Smaka av och tillsätt en till msk citronsaft.
Ställ bunken med äggen i det varma vattenbadet och vispa äggulorna så att de blir lite över fingervarma - runt 50 grader.
Tillsätt smält smör - först droppvis - under vispning till äggblandningen. Såsen tjocknar och smöret kan tillsättas i jämnare stråle lite i taget.
Vispa i en msk citronsaft, salt, socker och peppar. Smaka av och tillsätt en till msk citronsaft.
Smaka dej fram med wasabin och soyan, börja med lite åt gången, sätt mer om du tycker det är för lite, en smaksak helt enkelt!