Höstmiddag med Revbensspjäll och Pumpachutney

 
September har verkligen bjudit på fint väder med sommartemperaturer på dagarna så vi passade på att grilla lite tunna revbensspjäll (spare ribs) Till det serverade vi en härlig pumpachutney som passade perfekt till revbenen. Att göra en egen glaze är så mycket godare en köpt. Här kommer ett bra recept på en glaze med fantastiska kryddor/krydddblandningar från Epic spice som säljs av Birkaknivar.se

Pumpachutney
Portioner: 
ca 1/2 liter (2 burkar)

1/2 kg pumpa
1 gul lök
150 g torkade aprikoser
2 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
2 dl socker
1 1/2 tsk salt
1 tsk senapsfrö
1 tsk mald ingefära eller 2 tsk färsk finhackad
2-3 bitar muskotblomma
ca 1 tsk sambal oelek
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron

Skala och skär pumpaköttet i ganska små tärningar. Hacka löken grovt. Lägg detta tillsammans med torkade aprikoser, vinäger, vatten, socker, salt, senapsfrö, ingefära och muskotblomma i en kastrull och koka upp. Koka på svag värme ungefär 40 minuter eller tills pumpakött och aprikoser börjar mosa sig.

Smaka av med sambal och rör sist i det rivna citronskalet och pressad citronsaft.

Häll upp på burkar och förvara i
kylen.

Grillglaze 

½dl ketchup
½dl svensk honung
½dl sriracha
½dl HP sås
½dl vatten
½dl matolja
1msk tomatpuré från Mutti
1msk socker
1msk Peruvian Jalapeño Lime seasoning från Birkaknivar
1msk Herbes de Provance från Birkaknivar
1msk vitlökspulver
1msk lökpulver
1msk torkad timjan
½tsk svartpeppar
1tsk Kosher salt från Birkaknivar
1tsk chipotle pasta från Santa Maria
2st stora el. 4st små mosade vitlöksklyftor
 
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp på låg värme under omrörning, puttra 1-2 minuter, ta bort från värmen och låt svalna innan den läggs på burk med tättslutande lock.
 
Servera med pommes, tryffelmajo och cole slaw.
 

Kommentera inlägget här :