En annorlunda men väldigt god carbonara med en liten twist av en pumpapurè gjord på Butternut sqaush, resultatet blir en sötare och krämigare variant än originalet.
2msk olivolja
120g strimlad pancetta
2msk finhackad färsk salvia
7dl butternutpumpa tärnad i 1/2cm stora bitar
1st finhackad gul lök
2st finhackade vitlöksklyftor
5dl kycklingbuljong
120g strimlad pancetta
2msk finhackad färsk salvia
7dl butternutpumpa tärnad i 1/2cm stora bitar
1st finhackad gul lök
2st finhackade vitlöksklyftor
5dl kycklingbuljong
Salt
Svartpeppar
350g spagetti
0,6dl finriven Pecorino plus 1dl till servering
350g spagetti
0,6dl finriven Pecorino plus 1dl till servering
Hetta upp oljan i en stekpanna på lite över mediumvärme. Tillsätt pancettan och sänk till medelvärme, bryn tills det blir krispigt, tillsätt salvian och rör runt. Lyft upp pancettan med en hålsev och lägg i en bunke, ställ åt sidan. Tillsätt pumpan, lök och vitlök, rör runt hela tiden tills löken blir genomskinlig. Tillsätt buljongen, sänk värmen så det bara puttrar, låt puttra tills pumpan är mjuk och vätskan reducerats till hälften. Låt kallna lite, mixa slät i en blender.
Låt pannan svalna.
Koka pastan i vatten med salt, rör lite då och då. Ta bort 2.5dl av pastavattnet och spara. Sila bort resterande av pastavattnet i ett durkslag. Värm pannan till låg värme, tillsätt pasta, pumpapurén och pastavattnet, vänd runt tills vätskan har blandats väl med pastan. tillsätt pecorino och vänd runt, smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg pastan i en djuptallrik, lägg på pancettan och strö på pecorino samt lite färsk salvia.