Pasta Carbonara med Pancetta

 
Carbonara är en av mina favoritrecept på pasta, enkel och så otroligt god. Följ receptet nedan så kommer ni förstå.
 
Carbonara
400g rigatoni
1,5tsk salt
4st ägg
2msk smör
1msk olivolja
1st klyfta skalad vitlök
280g tärnad pancetta
1dl riven parmesanost
1dl riven pecorinoost
1tsk nymald svartpeppar
 
Koka upp vatten med salt.
Koka Rigatonin enl. förpackningen
 
Vispa ihop äggen med salt. Värm smöret, oljan i en kastrull och lägg i en hel vitlök, fräs på låg värme i 5 minuter utan att den tar färg.  Släng bort vitlöken, öka värmen till medelvärme lägg i pancettan, stek i några minuter. Lyft upp pastan med en pastaslev från vattnet och lägg kastrullen, blanda väl och dra bort från värmen. slå på en ½dl av pastavattnet, Häll i äggsmeten och hälften av båda ostarna, tillsätt svartpepparn och rör om tills det stelnar men det ska fortfarande vara krämigt, tillsätt resten av ostarna och rör om. Lägg upp och strö över svartpeppar.
 

Kommentera inlägget här :