Amuse-gueule med supergoda asiatiska färsbullar som ligger i en het sås med färskhackade kryddor. Lite roligt att bjuda på när middagsgästerna anländer tillsammans med ett glas bubbel.
Asian pork meatballs
200g fläskfärs
3msk ströbröd
1msk fisksås
1msk finstrimlad färsk koriander
2st finstrimlad vårlök
1tsk finhackad citrongräs
1st finhackad vitlöksklyfta
1tsk riven ingefära
Blanda alla ingredienser, rulla till bollar och stek i vegetabilisk olja.
Dippingsås
2msk soya
2msk limesaft
1msk honung
1tsk sesamolja
2st finstrimlad vårlök
1tsk finstrimlad färsk koriander
1tsk riven ingefära
1st finhackad vitlöksklyfta
1st finhackad röd chili (gärna en styrka runt 10,000 scovillegrader)
Blanda allt i en skål och låt dra i 30 minuter.
Lägg upp och häll dippingen över, skeda även över lite av det hackade.