Beef Chow Fun

 
Beef chow fun är en traditionell Kantonesisk maträtt som tillagas i wokpanna, bara goda lena smaker utan någon chilihetta och dessutom glutenfri då den görs på risnudlar.
 
Marinad
220g biffkött
1msk ljus soya
1msk Shaoxing vin
2tsk maizena

Sås
2msk Shaoxing vin
2msk ljus soya
1msk mörk soya 
1tsk socker
2msk vatten

Stir Fry
1st bukett broccoli
200g risnudlar
3msk veg. olja
1msk mosad vitlök
1tsk mosad ingefära
1/2 gul lök skuren i skivor
2dl böngroddar (valfritt)
4st vårlök hackade
2tsk sesamolja
 
 
Skiva köttet i tunna skivor och lägg i en skål. Tillsätt soya, Shaoxingvin, maizena, blanda med handen tills all vätska har absoberats in i köttet och låt marinera 15 minuter.
 
Blanda alla ingredienser tills såsen i en skål.
 
Koka upp vatten i en kastrull och blanchera broccolin i en minut, sila och kyl ner i isvatten, spara vattnet till att koka nudlarna med.
Koka risnudlarna i broccolivattnet så det blir mjuka men ändå lite motstånd. Sila, lägg i en skål, tillsätt 1tsk sesamolja och blanda väl. hetta upp en wok på medelhög värme med 1msk olja, bryn köttet på båda sidorna tills det får en gyllenbrun färg, lyft upp köttet och ställ åt sidan. Häll i 1msk olja och lägg i vitlök, ingefära, och löken, fräs under omrörning i 15 sekunder. Vänd runt nudlarna igen och lägg i woken, vänd runt och tillsätt  2msk vatten. Lägg i köttet och groddarna och vänd runt, häll i såsen. Lägg i vårlöken och vänd runt tills nudlarna absoberat såsen. Lägg i broccolin och sesamolja, rör runt och servera.

Kommentera inlägget här :