1.5 kg nötstek, ca (fransyska)
3 st rödlökar i bitar
3 st små morötter i bitar
6 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
6 st ansjovisfiléer
1 msk ättika
3-4 dl vatten
5 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
salt
peppar
Salta och peppra köttet ordentligt runtom, bryn i en stekgryta, lägg lök och morötter vid sidan av steken.
Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad, ansjovisfiléer, ättika och vatten tills det täcker. Låt koka upp.
Sätt in grytan i ugnen och låt brässera på 100 grader tills den får en kärntemperatur på 65 grader, vänd steken då och då.
Ta upp och låt köttet vila 10 minuter i folie.
Sås
Sila stekskyn från grytan i en kastrull, låt koka ihop tills ca hälften är kvar och häll i grädden, låt såsen sjuda 5-10 minuter,skär upp steken i tunna skivor.
Servera köttet med sås och kokt potatis samt kokta primörer och pressgurka eller andra inläggningar.