Supergod kinarätt som är enkel att tillaga för två pers. Servera med Basmatiris och ev. lite hemgjord chiliolja för att få lite hetta i rätten.
300g tunnskivat nötkött (innanlår, ytterlår eller bogstek)
Marinaden
1msk shaoxing risvin
1/4tsk bikarbonat
1msk ljus soya
1msk maizena
1krm färskmalen vitpeppar
3msk vatten
2tsk olja
200ml olja till fritering/stekning av köttet
1st hel bunt med vårlök (skuren i 2 centimeters bitar.
6g riven ingefära
Såsen
100ml vatten
1tsk Worcestershire sås
1tsk sesam olja
1/2tsk mörk soya
1msk ostronsås
1tsk maizena
2msk vatten
Blanda alla ingredienser till såsen.
Lägg köttet i marinaden och låt marinera i 30 minuter.
Hetta oljan i en wok, tillsätt köttet och stek hastigt i ca: 2 minuter. Lyft upp köttet med en hålslev och ställ åt sidan. Häll bort oljan i en plåtbunke, går perfekt att återanvända till ett senare tillfälle.
Hetta upp woken igen med 2msk olja, fräs ingefäran och vårlöken hastigt, tillsätt köttet och stek i en minut. Häll i såsen och låt koka upp tills det får en lagom konsistens. Lägg upp och garnera med skuren vårlök och hackad chili av valfri sort.