En av rätterna på Nyår var denna helt otroligt goda Tartaren gjord på oxfilé med asiatiska smaker som komponerades ihop helt efter känsla. Gillar man Råbiff och asiatisk mat så älskar man den här maträtten!
Tartar
450g hackad oxfilé
2msk soya
2tsk sesamolja
Blanda köttet med soyan och sesamoljan, låt stå i 30 minuter
Misoemulsion
2msk vit misopasta
1msk limejuice
1msk japansk soya
½tsk salt
2dl matolja
1st ägg
1-2msk wasabi
Blanda ner allt utom oljan i en mixer med knivar, kör tills allt blandats, med mixern igång häll i oljan droppvis, avsluta med att smaka av med wasabi.
Avokadobotten
2st avokado
2msk limejuice
1msk finhackad chili (valfri styrka)
Fintärna avokadon och blanda med lime & chili, smaka av med salt & peppar.
Jordärtskockschips
4st små jordärtskockor tunnskivade
olja till fritering
salt
Värm oljan till 160 grader, fritera kockorna tills de får en gyllene färg, håll koll så dom inte bränns.
Lyft upp med hålslev och lägg på hushållspapper, salta genast och blanda runt.
Picklad schalottenlök
3msk risvinäger
3msk vatten
3msk socker
Blanda allt i en skål och låt dra en timme.
Servera med knaperstekt ostronskivling, krasse, ärtskott, rostade sesamfrön och grovt mortlad och rostad sichuanpeppar.