
Schnitzel är så otroligt gott och går perfekt att göra glutenfri, servera med ett gott aromsmör (jag föredrar persiljesmör), persiljestekt potatis, citron, kapris, ansjovis och gröna ärtor
Receptet är för 4 personer
Schnitzel
4 X 120g Benfrikotlett eller kalvinnanlår
2st ägg
1msk vatten
2tsk salt 1tsk svartpeppar
1dl Vetemjöl eller glutenfritt mjölmix
2½dl ströbröd, finns glutenfri
3msk smör
1msk matolja
Banka ut köttet tunt. Vispa upp ägg med vattnet, salt och peppar, Vänd först i mjölet, doppa i ägget och vänd till sist i ströbrödet. Smält smöret, häll i oljan, stek Schnitzeln på båda sidorna tills den får en fin färg.
Persiljesmör
200g normalsaltat smör
1dl finhackad persilja
Saften från en ½ citron
s/p
200g normalsaltat smör
1dl finhackad persilja
Saften från en ½ citron
s/p
Blanda allt i en bunke och smaka av med salt och peppar.