Fiskpudding med skirat smör och gröna ärtor

 
Ett litet besök i barndomens minnen av mat från skolbespisningen där Fiskpudding var en stor favorit, nu gjorde vi den för första gången här hemma och det blev riktigt riktigt gott!
 
Fiskpudding 
400g torsk
Koka fisken i saltat vatten, häll av vattnet när den kokat klart, finfördela och ställ åt sidan.
 
1,5dl rundkornigt ris
1msk smör
0,5L vatten

Låt risgrynen koka på svag värme tills allt vatten är borta.

6dl mjölk lite i taget
2st ägg
1tsk socker
salt (smaka av)
svartpeppar (smaka av)
1krm riven muskot

Låt koka under omrörning till en fast gröt och tills grynen är riktigt mjuka, häll på mjölken lite i taget under omrörning. Låt därefter kallna och rör i 2st ägg, 1 tsk socker, salt, svartpeppar och muskot.

Rör ihop grötblandningen med fisken och häll smeten i en smord och bröad form. Strö ströbröd över smeten innan du ställer in formen i 200 grader under ca:30 minuter.

Servera med skirat smör, gröna ärtor och kokt poatis.

Kommentera inlägget här :