Kinamat med Apelsinkyckling

 
 
 
Ännu en stor favorit från det Kinesiska köket, krispiga kycklingkuber som får gotta in sig i en supergod apelsinsås, serveras med osaltat Basmatiris av god kvalité!
 
450g kycklingfilé i små kuber
 
Marinad
1msk rapsolja
1/2tsk salt
1st ägg
 
Blanda ingredienserna och vänd ner kycklingen, låt marinera 15 minuter. Tillsätt 1dl maizena och blanda väl.
 
Hetta upp 2dl olja till 180° i en wokpanna, Lägg i all kycklingen på en gång, och separera bitar från varandra. Stek tills de får en fin gyllene färg. Lyft upp med en hålslev och lägg på hushållspapper.
 
Såsen
2msk fintärnat torkat apelsinskal (ekologiskt), lägg i blöt i hett vatten 30 minuter.
1,5dl färskpressad apelsin
3msk risvinäger
1msk kinesisk soya
1msk shaoxing vin
1msk socker
1msk maizena
1/2 salt
 
Häll av vattnet från apelsinskalen och blanda med de övriga ingredienserna och ställ åt sidan.
 
Stir fry
1/2dl rapsolja
2st skivade vårlök, dela vita delen för sig och den gröna delen till garnering
3st finhackade vitlöksklyftor
 
Hetta upp oljan i woken, lägg i den vita delen av vårlöken och vitlök, fräs 30 i sekunder, Rör upp såsen och slå över fräset, låt puttra tills såsen tjocknat, tillsätt kycklingen och blanda väl så alla bitar täcks med sås, lägg upp på ett serveringsfat, garnera med den gröna delen av vårlöken och rostade sesamfrön. Servera genast med osaltat basmatiris av god kvalitet.
 

Kommentera inlägget här :