Tortelloni di ricotta e spinaci con burro e salvia

 
Grön härlig pasta som smakar underbart och här har spenat fått den stora huvudrollen, både i pastadegen och i fyllningen, vidare har salvia fått en biroll och när dom två träffas så gnistrar det av kärlek och smakerna kan bara bli magiska 😍
 
Fyllningen
150g småbladig spenat
300g ricotta
130g  finriven Parmigiano Reggiano 
10g Smör
½tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
 
Koka upp vatten med lite salt, blancherara spenaten 1 minut eller tills den vissnar helt, ta upp med en hålslev och låt kallna lite, pressa bort allt vatten från spenaten och finhacka.
Smält smöret i en panna och fräs spenaten hastigt, låt svalna igen och blanda med ricotta, parmesan, salt och peppar.
 
Pastadegen 
200g vetemjöl
150g durumvete
3st ägg
100g småbladig spenat
1msk olivolja
 
Torka av spenaten med papper så de blir helt torra. Lägg spenaten i en food processor och mixa slät, tillsätt mjölerna och mixa tills det blir helt mixat, tillsätt ägg och olja, mixa 5 minuter, ta ur och handknåda i 10 minuter på ett mjölat bakbord. Lägg degen i en plastpåse och låt vila 30 minuter. 
Kavla degen i en pastamaskin till steg 4 eller handkavla till önskad tjocklek. Skär kvadrater 8X8cm.
 
Lägg på fyllning och vik ihop till tortellinis. koka upp vatten med salt, ska smaka som en kallsup i medelhavet ca 3%. Lägg i tortellini och låt sjuda ca 3 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag. Smält 50g smör i en stekpanna, lägg i tortellini och 15st finstrimlade salviablad, sväng runt och smaka av med salt och peppar.
 

Kommentera inlägget här :