En superfräsch Tartar gjord med lax, rödbetor och avokado, milda goda smaker som serveras med ett glas bubbel.
Laxtartar
230g rå lax i små kuber
4st färska rödbetor
1½tsk koriander med stjälk finhackad delat
1tsk dijonsenap delat
1msk färskpressad citronjuice delat + lite extra till avokadon
1st avokado i små tärningar dressas direkt med lite citronjuice
2½msk olivolja delat
1tsk hackad persilja
salt
svartpeppar
1st rödlök finhackad delat
dillolja, korianderblad och gräslök till garnering
Rosta rödbetorna på en tunn saltbädd i ugnen på 150 grader i 1 timme, ta ut och låt svalna innan de skalas, tärna smått och lägg i en skål.
Blanda in den hälften av den finhackade koriandern, hälften av senapen och hälften av löken, blanda runt och häll i hälften av citronjuicen och 1,5msk olivolja, blanda ordentligt och smaka av med salt & peppar. Täck med plastfolie och ställ in i kylen.Tänk på att rödbetorna har legat på saltbädd i ugnen och kan ha dragit åt sig nog med salt.
Lägg den tärnade laxen i en skål och blanda in persiljan och resten av alla delade ingredienser, smaka av med salt & svartpeppar. Täck med folie och ställ in i kylen.
Lägg den tärnade och citrondressade avokadon i en skål och smaka av med en nypa salt.
Använd en 8cm utstansningsring och lägg på en tallrik, börja med avokado i botten och pressa försiktigt tight med en sked, lägg sen i rödbetorna och göra samma sak, sist laxen på toppen. Lyft bort ringen försiktigt.
Dekorera med en dill eller persiljeolja, använd de örter du har hemma till övrig dekoration.