Just nu bakas det glutenfritt fika till caféet i Ingemarbacken och till gästerna på Tärnaby Fjällhotell. Jag gjorde chokladcupcakesen från tidigare inlägg som dessutom var fria från vitt socker, väldigt bra för en diabetiker som vill kunna ta sej lite fika och nu har jag gjort chokladbollar som alla kan njuta av, dock inte en nötallergiker då de innehåller massor av nötmjölar.
15st á 60g st.
200g mandelmjöl
50g hasselnötsmjöl
50g kokosnötsmjöl
200g kokosflingor + kokos att rulla i.
1dl sukrin
1,5msk honung
6msk kakao
300g smör
4msk kallt kaffe
Ta fram smöret i god tid så det är mjukt när du börjar.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, vispa eller knåda för hand smöret, honungen och kaffet.
Blanda sen i det torra och blanda väl, klicka upp 14-15 klickar som väger 60g styck, rulla till bollar och vänd i kokos.