Bearnaisesås
2msk finhackad lök
3msk vitvinsvinäger
½dl vatten
1st persiljekvist
1tsk torkad dragon
3äggulor
200g smör
1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
Cayennpeppar
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Koka upp vatten i en stor kastrull för att användas som vattenbad.
Smält smöret och håll det varmt.
Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och en tesked torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår. Sila.
Vispa äggulor och den silade vätskan i en kastrull.
Sätt ner kastrullen i vattenbad och fortsätt vispa tills det tjocknar.
Tag kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången och under kraftig vispning.
Tag inte med den grumliga bottensatsen i smöret.
Smaksätt såsen med hackad dragon, en knivsudd cayennpeppar, salt och peppar.
Pommes duchesse
500g skalad potatis
3msk grädde
3msk mjölk
50g smör
Salt
vitpeppar
Koka potatisen mjuk. Häll bort vattnet och låt ånga av några minuter. Koka upp mjölk, grädde och smöret. Pressa potatisen och vispa ner mjölkblandningen, smaka av med salt och peppar.
Spritsa moset runt plankan, lägg på baconlindad sparris, tomat som kryssats och som fyllts med en god ost, samt lite hackad salladslök. Stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.