Vegetariskt och glutenfritt och helt ljuvligt gott och fräscht.
Glutenfri Pizzadeg
2½dl ljummet vatten
½pkt jäst
1msk fiberhusk
½dl olivolja
1tsk salt
5dl glutenfri mjölmix
1tsk bakpulver
Blanda 2 dl av det ljumna vattnet med jästen och fiberhusken i en bunke. Du sparar alltså ½dl vatten till senare. Tillsätt olja och salt, rör runt så att det löser sig och låt jäsa under handduk i 10 minuter. Tillsätt mjölet, Här kan du ha degen i en bakmaskin men det funkar även utmärkt att knåda den förhand :)Tillsätt bakpulvret, var noga med att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig. Tillsätt det sista av vattnen ½dl. Ta lite i taget för att se till så att degen blir perfekt. Jäs degen under en handduk i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250grader. Kavla ut degen till en rektangel. Pensla degen med olivolja och förbaka i ugnen i 7 minuter.
Ricottapeston
125g ricotta
100g pesto
4dl riven ost
2 klyftor pressad vitlök
zesten av en citron
s/p
Blanda ihop allt och smaka av med salt och svartpeppar. Fördela jämt på det förbakade pizzaskalet.
Topping
1st hyvlad zuccini
1,5dl frusna gröna ärtor
3st skivade vårlökar
5st hyvlade gröna sparrisar
1msk olivolja
Blanda i en bunke och fördela toppingen på pizzan. Grädda i ugn på 275 grader 9-10 minuter.
Ta ut och lägg på garneringstoppingen.
Garneringstopping
18-20 blad färsk basilika
1 kruka vattenkrasse
1msk olivolja
Blanda krasse och basilika med olivoljan.
½dl rostade pistagenötter, hyvlad parmesan och flingsalt till servering