Ljuvlig Fudge som bara smälter i munnen, en sort med vanilj och den andra med choklad mmmm...så undviker man Marabou och Palmolja.
Vaniljfudge
1,5dl vispgrädde
1,5dl strösocker
1dl vit sirap
2tsk vaniljsocker
50g rumsvarmt smör
100g finhackad vit choklad utan palmolja

Klä en form på cirka 20×20 med bakplåtspapper.
Blanda grädde, socker, sirap och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock och rör med jämna mellanrum. Använd gärna en platt träslev så du kommer åt hela botten så det inte bränns.
Koka tills smeten når 123 grader, eller testa med kulprov att det är som en seg kola.
Dra av kastrullen från plattan och låt det sluta koka och bubbla. Rör ner smöret och den vita chokladen tills det smält ihop. Häll genast i formen och låt svalna helt innan du skär upp den.
1,5dl strösocker
1dl vit sirap
2tsk vaniljsocker
50g rumsvarmt smör
100g finhackad vit choklad utan palmolja

Klä en form på cirka 20×20 med bakplåtspapper.
Blanda grädde, socker, sirap och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock och rör med jämna mellanrum. Använd gärna en platt träslev så du kommer åt hela botten så det inte bränns.
Koka tills smeten når 123 grader, eller testa med kulprov att det är som en seg kola.
Dra av kastrullen från plattan och låt det sluta koka och bubbla. Rör ner smöret och den vita chokladen tills det smält ihop. Häll genast i formen och låt svalna helt innan du skär upp den.
Chokladfudge
3dl vispgrädde
3dl strösocker
1dl ljus sirap
1msk kakao
50g smör
200g mörk choklad utan palmolja
3dl strösocker
1dl ljus sirap
1msk kakao
50g smör
200g mörk choklad utan palmolja
Koka upp vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull och låt det puttra på medelvärme, till 122 grader.
Stäng av värmen och blanda ner smöret och chokladen. Blanda ordentligt.
Häll upp fudgesmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm. Låt fudge stelna i kylen när den kallnat. Låt den stå i kylen ett par timmar innan du skär den i bitar med en vass kniv.
Stäng av värmen och blanda ner smöret och chokladen. Blanda ordentligt.
Häll upp fudgesmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm. Låt fudge stelna i kylen när den kallnat. Låt den stå i kylen ett par timmar innan du skär den i bitar med en vass kniv.
God Jul !