Skagentårta
 
 
 
Busenkelt recept på sommarens godaste tårta, prova så får ni se.
 
Botten:
8 skivor kavring
75g smör
 
Lägg allt i en matberedare och låt gå till en smulig massa, ta en 24 cm springform och klä botten med bakplåtspapper, tryck ut massan till en jämn botten.
 
Fyllning
400g räkor i lag hackade
3+1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 burk färskost med fyra peppar
½ dl hackad dill
½dl hackad gräslök
1 dl sikrom eller kalixlöjrom
½ finhackad lök
4 blad gelatin
 
Lägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
Blanda räkorna med färskost, majo, 3 dl creme fraiche, vispa, blanda ner med dill, gräslök, sikrom och lök, smaka av med salt o peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinet och värm i gryta med 1 dl creme fraiche tills gelatinet har smält.
Blanda ner gelatinet i räkröran och blanda ordentligt så du inte får klumpar från gelatinet.
Häll röran i formen med  kavringsbotten, låt stelna i kyl i minst 5 timmar.
Garnera med valfria tillbehör.
 
Ha en fin sommar och var rädda om er :)