Hickoryrökt benfri kotlett med morots & mozarellasallad
1st finhackad scharlottenlök
½dl fintärnad morot
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico eller liknande
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar
Fräs löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamicon och låt sjuda sakta i 20 minuter. Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar.
3 sorters sill i sista minuten !
Västerbottenssill
420g 5-minuterssill
1dl majonnäs
1dl rysk yoghurt
1.5dl riven västerbottensost
1st vitlöksklyfta, pressad
1msk dijonsenap
1krm cayennepeppar
salt och nymalen peppar
Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Enbärsinlagd sill
420g 5-minuterssill
1dl ättika
2dl sötning
3dl vatten
1dl strimlad morot
2st lagerblad
1st rödlök
1dl gin
2msk krossade enbär
Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
Koka upp lagen med den skivade löken och kryddorna.
Låt svalna och tillsätt den skurna sillen.
Låt siken stå och dra i 3 timmar.
Senapssill
420g 5-minuterssill
3msk senap
1msk sötrix el. annat sötningsmedel
1krm salt
½krm vitpeppar
1msk vitvinsvinäger
1dl rapsolja
1dl hackad färsk dill
Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
Vispa ihop senap, sötning, salt, peppar och vinäger i en skål. Använd elvisp. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning. Om oljan tillsätts för hastigt i början är det risk för att såsen skär sig. Såsen ska vara tjock och krämig. Blanda ner dillen.
Blanda sillen med senapssåsen.