Otroligt goda och en enkel rätt till buffén eller som tilltugg till Fredagsmyset.
1st färsk smördegsrulle
Pizza sås (se recept nedan)
Skinka eller salami
½dl riven parmesan
3dl riven cheddar eller annan lagrad ost efter smak
2tsk oregano
Oliver utan kärna
1st uppvispat ägg
Flingsalt
Veckla ut smördegen, pensla 1cm av den längsta kanten med ägget och bred ett jämnt lager med pizzasås fram till ägget. Strö över ostarna jämnt men inte över det uppvispade ägget, lägg på skinka alternativ salami eller båda. Rulla nu ganska tajt ihop till en rulle och limma ihop med kanten med det uppvispade ägget. Skär 2cm tjocka skivor med en vass kniv och lägg på bakplåtspapper. Pensla med resten av de uppvispade ägget runt om, tryck ner en oliv i mitten på varje snurra, strö över flingsalt och oregano, baka i ugnen på 200 grader i ca:10 minuter eller tills de fått fin färg och känns lätta.
Pizzasåsen
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
1brk hela tomater
1msk oregano
3msk olivolja
1msk kalvfond
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och kalvfonden och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar.
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
1brk hela tomater
1msk oregano
3msk olivolja
1msk kalvfond
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och kalvfonden och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar.