Salami och färskostfylld köttfärsrulle med rotfruktskaka

 

500g köttfärs

1st ägg

6 skivor Italiensk salami

1brk Cantadou vitlök och örter

8st blad färsk basilika

S/P

olivolja

 

100g rotselleri,

100g morötter

100g palsternackor
200g potatisar
smör
S/P
2dl vispgrädde

1st ägg
persilja

 

Blanda färsen med ägg och krydda med s/p. Kavla ut den på plastfilm. Bred på Cantadou jämt över hela färsen. Lägg på parmaskinkan lite omlott. Lägg sedan på basilikan.

Rulla ihop ganska hårt och lägg i en form som är smord med olivolja.

Baka av den i ugnen 175o i ca 40 minuter.

 

Skala och riv rotfrukter och potatis grovt och blanda med ägget och s/p. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg rotfrukterna och platta ut det i hela pannan. Stek ca 5 min. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på kakan så att grädden rinner ner. Stek på svag värme i ytterligare 10-12 min. Strö över hackad persilja.

 

Såsen

1brk créme fraiche gourmet Årets kock KarlJohan, timjan och citron

1st finhackad banan charlottenlök

S/P

Blanda alla ingredienser