- august 2012

Lågkolhydratskost på Tärnaby fjällhotell

Vi erbjuder nu LCHF/lågkolhydratsmenyer på våran restaurang Backfickan på Tärnaby fjällhotell.
Här är en länk till våran konferensmeny.

Fläskfilé med olivpesto

 
 
Vi grillade persilladekryddade fläskfiléer, gjorde en egen olivpesto och prövade Morbergs Syrah rosé till, ett otroligt gott vin för er som gillar roséviner.
 
500g skivad fläskfilé
3msk persillade från LCHF butiken
½dl olivolja
1tsk salt
1nypa grovmalen svartpeppar
 
Blanda oljan med kryddorna och låt dra i 5 minuter. Vänd fläskfiléen i blandningen och grilla dem på grillen.
 
Olivpesto
100g urkärnade svarta oliver
2dl olivolja
1st vitlöksklyfta
1dl riven parmesanost
1st kruka basilika
1dl rostade pinjenötter
s/p
Lägg alla ingredienser i en mixer förutom oljan .Mixa medans du tillsätter oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med en fräsch sallad till.

Laxtournedos, en LCHF succe på Tärnaby Fjällhotell !

 

På Tärnaby Fjällhotell är vår filosofi är att vi skall använda så rena, naturliga och bra råvaror och så långt som möjligt lokalproducerat, tillaga dem med omsorg och servera vad vi kallar för ärlig mat utan konstgjorda tillsatser. Vi erbjuder Lågkolhydrats/LCHF-kost på våra frukostar, luncher, À la carte och våran konferensmeny. I höst kommer vi att ha en Gourmetkväll där jag kommer att ge tips och trix hur man lyckas laga lågkolhydrats festmiddagar samt att vi serverar en tre rätters LCHF meny. Här visar jag en av våran LCHF rätt från konferensmenyn.
Laxtournedos med gräddstuvad purjolök.