- may 2010

Plockbuffé a´la sommar med utskuren biff



Är lite för trött i denna sena timme så receptet kommer inom kort, gott var det så njut av bilderna så länge ;)

Oxfilé Provencale





Oxfilé Provencale
4pers.

600g. Oxfilé
1,2kg.Potatis
6 Vitlöksklyftor
200g. smör + 100g. till stekning
Bladpersilja
1/4 citron
Grovmalen svartpeppar
Salt

Kvist tomater
Bacon
Sparris
1msk.Råsocker
1msk.Vinäger

Gör så här:

Vitlökssmöret: Rör ihop smör och 5 vitlöksklyftor med saften från den pressade citronen och hackad Bladpersilja.

Potatisen: Skala Potatisen och skiva den tunt, spola av i vatten och stek sen i smör några minuter och tillsätt en finhackad vitlöksklyfta samt salt & peppar.

Krydda Oxfilén med salt och peppar, bryn den runtom i en stekpanna, lägg i ugnfast form och sätt i ugnen på 100grader och tills den har en tjärntemperatur på 60 grader.
Ta ut den och linda in den i aluminiumfolie, höj sedan temperaturen i ugnen till 225grader för tillagning av potatisen.

Lägg potatisskivorna som du har stekt i en form och baka i ugnen tills dom blir mjuka.

Skiva Oxfilén i halvcentimeter tjocka skivor och lägg ovanpå potatisen, klicka ut vitlökssmöret ovanpå köttet.
Baka av i ugnen tillsammans med baconlindad Sparris.

Lägg upp på en tallrik, först potatis sen köttet och den baconlindade sparrisen, sen Tomaterna som du har stekt i lite olivilja, råsocker, vitlök och vinäger.

Smaklig spis.





Klassisk nostalgi-middag !

Blev så sugen på en riktig klassiker häromdagen så jag grillade Rostas, gjorde en Potatisgratäng och en enkel sallad till det.
Riktigt riktigt gott !