- june 2015

Biff Rydberg på grillen

 
Biff Rydberg är en rätt som är enkel att tillaga på grillen.
Här kommer recept med ryggbiff och färskpotatis.


Ca 700g gram ryggbiff
800g färskpotatis (förkokt)
2st stora strimlade gula lökar.
Smör att steka med 
Salt
Svartpeppar

Sätt en stekpanna på Gasolågan eller direkt på grillen. Stek löken med smör, krydda med salt och peppar, lyft upp löken och håll varm. Tillsätt mer smör och stek potatisen, krydda med salt och peppar.

Krydda biffarna med salt, peppar och grilla på direkt värme på båda sidorna tills kärntemperaturen nåt 54 grader. Låt villa nån minut och skär grova tärningar av biffen. Lägg upp på tallrikarna servera äggula och dijonsenap.

Rabarberchutney

 
 
 
Ett perfekt tillbehör till grillad kyckling eller fläskkött och just det här receptet är så galet gott att man kan sleva i sej den som den är bara med en sked :)
Rabarbern är precis färdig här i Tärnaby nu men jag kan tänka mej att i södra Sverige har den redan blommat över men ni som kanske har kvar i frysen kan ännu göra en god chutney till det grillade eller varför inte som gåbortspresent !
 
Rabarberchutney
 
700g skuren rabarber
1 dl sötningsmedel eller socker
0,5 dl äppelcidervinäger 
1msk riven färsk ingefära
2st pressade vitlöksklyftor
1msk finhackad röd chili
1tsk kummin (frön)
1/2tsk malen kanel
1/2tsk kryddnejlika (hela)
1st grovhackad rödlök
1dl torkade tranbär
 
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka i 15 minuter smaka av med salt.
 

Glad Midsommar !

Idag så fick även vi här i Tärnaby lite värme.
Ta hand om er i helgen :)