- december 2010

Guldkorn

Jag har fotat lite bilder till Norrmejeriers Guldkorn som nu ligger ute på deras hemsida, maten och recepten är gjorda av Jörgen Engdahl men just kräftcappucinon är gjord av mig (recept Jörgen) och fotad hemma i vårt kök.
Gå in på  länken och titta och för att få inspiration till Nyårsmiddagen !

God Jul från Världens bästa matblogg !



Nu blir det Juluppehåll....kanske...om jag inte bloggar nåt under semestern, äta måste man ju alltid så vi får se :)
Ta hand om er och ha en riktigt God jul :)


Sikrom med råraka



4 port

400g sikrom
8 medelstora potatisar
1st finhackad rödlök
1brk créme fraiche
Smör
S/p

Låt sikromen hänga i en sil och rinna av i ca 1 timme. Riv potatisen på den grova sidan på rivjärnet salta och peppra. Gör små platta kakor i stekpannan och stek dom frasiga i smör. Vispa créme fraichen tjock och lägg upp romen och créme fraichen på rårakan strö över rödlöken.