- march 2015

Vi har inte tid att laga mat den här årstiden !

Idag gick vi efter Drottningleden med snöskor, det var lite grinblåst där uppe så vi gick bara nån kilometer sen stannade vi och fikade i lä för att sedan knalla tillbaka med medvind, nice :))
 

Amadeuzkulor

 
Ett eget utformat recept på en form av tryfflar/marsipanbröd doppade i choklad och hasselnötter, hur goda som helst !
 
100g mandelmassa
100g nougat
200g 70 % choklad
30g smör
½dl grädde
4 tsk lakritspulver (el. efter smak)
 
Smält över vattenbad choklad, nougat, mandelmassa och smör, blanda väl, värm upp grädden lite grann och blanda in, smaksätt med lakritspulver. Låt stelna i kyl och rulla sen till kulor och dippa i hasselnötschokladen.
 
Dip
2dl hasselnötter ganska finkrossade 
200g 70 % choklad
 
Smält chokladen och blanda ner nötterna.
 

Härlig dag i Fjällen

Ibland så slår det oss...tänk att vi BOR här !
Fantastiska underbara Fjällvärld.
Vi gick på snöskotur idag i det vackra vädret upp mot Laxfjället, man tar sej en bra bit upp men sen blir det för brant för att ta sej fram med snöskor, nästa tur som vi går så ska vi upp på Gurkan, den är inte lika brant så det borde funka, det ser vi fram emot :)