Kroppkakor

Idag gjorde jag och mamma kroppkakor eller rättare sagt vi började i torsdags och krydda fläsket och baconet detta receptet tar tre dagar..



Receptet är för ca 50st kroppkakor.

Degen
5kg potatis av mjölig sort.
6st stora ägg
1,2kg vetemjöl
salt
vatten till kokning.

Fyllningen

800g rimmat sidfläsk (fintärnat)
200 gram bacon finstrimmlat)
1 påse Kryddpeppar hel 15g
1 påse vitpeppar hel 22g
3st gula lökar (finhackad)
Smör till stekningen

Detta tar tre dagar, första dagen tar man och stöter pepparkornen i en mortel blanda det med fläsket, baconet och löken. Lägg sedan det i en påse och låt vila 1 dygn. Dag två skalar man potatisen och kokar den, pressa den medans den är varm i en potatispress och ställ kallt. stek fläskblandningen i en stekpanna lite åt gången med lite smör, ställ kallt över natten.
Tredje dagen så starta med att blanda äggen med potatisen, salt och vetemjölet lite åt gången och knåda och tillsätt mjöl tills den precis släpper bakbordet. Ta en lagom mängd deg och platta ut och lägg i ca 1msk fyllning i mitten, vik ihop och rulla den i handen till en boll.
Koka upp vattnet med lite salt i., lägg i kroppkakorna inte för många åt gången. När de kommit upp till ytan så låt de sjuda 5 minuter, ta upp med en hålslev och håll dem varma i ugnen på 75grader.
Serveras med en bechamelsås.
Tack mamma för hjälpen.


Grattis Gustav Trägårdh till årets kock

Gustav Trädgårdh van titeln Årets kock

Mediterranean deli plate

Efter en hård eftermiddag och kväll i tvättstugan så for jag och köpte lite Delikatesser från, Italien, grekland, spanien och vin från Frankrike.





Jag hade:
Marinerad fetaost
Marinerade oliver
Marinerade soltorkade tomater
Marinerad rostad paprika
Peperoni
Jamon Serrano
Chorizo extra
Salchinón (Spansk salalmi)
Milano salami
Taleggio (Italiensk kittost)
Ostbatong (Bröd med ost på)

Och vinet Domaine Lalande nr 22299 69kr Frankrike. Och är mycket prisvärt enligt mig.

Oj så enkelt men dock otroligt god middag.