Lågtempad kyckling med Flödeost



Idag köpte jag en hel färsk kyckling och styckade den enl. French cut metoden.
Penslade bitarna med olivolja, vitlök och rosmarin, stekte den i ugnen på 120 grader tills den fick en kärntemperatur på 72 grader.
Tog ut den och lät den vila i 10 min. i ugnsfolie.
Serverade den enkelt med Flödeost och baguette.


Söndagsgott !



Om man har lite slattar över från olika köttbitar så är det perfekt att mala till en hamburgare och krydda upp den.
Jag malde oxfilé, ryggbiff, bacon och hjortkött som jag kryddade upp med några droppar tabasco salt och peppar.
Stekte dem i lite olja och serverade med smörstekt vårlök och ägg som lades upp på ett rostat bröd samt lite rödvinssky.
Enkelt snabbt och gott.

Norrmejerier

Nu finns fler bilder som jag tagit på denna länk
http://www.norrmejerier.se/norrlandsk-veckomeny